Feta dla ducha czy wyłącznie dla smaku?

Regułę, że o odczuciach smakowych potrawy decydują nie tylko przyprawy, lecz też szczegóły jego otoczenia znano już przed wiekami.

Na to, czy potrawa smakuje jedzącym ją wpływ ma nie tylko zmysł powonienia, lecz również wzroku, który poza jedzeniem obejmuje też to co znajduje się obok niego, w tym m.in. to jak przybrano stół.

Wystarczy zadbać o właściwie otoczenie posiłku – świece w szykownych świecznikach, kolorowe kwiaty oraz niebanalny obrus – by zaspokoić zarówno potrzeby cielesne jak i duchowe.

Catering Grupa Kościuszko – na tej witrynie można podpatrzeć, jak z uczty dla ciała uczynić także posiłek dla duszy.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s